Saturday, October 24, 2009

Mantan Royal Mint Porcelain


Mantan Manager Royal Mint Porcelain Kulim
Tuan Techno menerajui RMP  1 Nov 2006 - 1 Nov 2007

Jom layan pic..
 

 
Hasilan produk RMP

  
Jata Negara di perbuat dari Porcelain

Perjalanan dari Kuala Kangsar ke Kulim mengambil masa perjalanan 1 jam 40 minit
Bagi pemandu berhemah laa..hee

 

Rumah Tradisional yang terletak di simpang tiga exit tol Bandar Bharu
 
Siapakah pemilik rumah yang menerujakan ini..adoyaii...idaman tu...
 

 
Jalan Sungai Ular menuju ke Kulim



 Entefrem jap ye nyah...ekeke..Tuan Techno melayan perasaan syahdu menyelusuri jalan ke Kulim
Masa dan kejadian : Semalam petang pas sembahyang Jumaat

 
 Mercu tanda memasuki Kulim melalui tol Bandar Bharu ialah
KULIM HIGH TECH
Kawasan Perindustrian baru Kulim

 
DYMM Sultan Kedah dan Sultanah Kedah yang dikasihi rakyat Kedah


 Mantan Boss di sambut Boss baru RMP Miss Pricilla n kakitangan
 
 Ekslusif
 
 Sesapa nak tempah boleh la berurusan dengan Tuan Techno
  
Halus dan berseni
RMP memiliki pakar seni yang hebat untuk penghasilan produk yang berkualiti


Trinket box ekslusif untuk golongan DiRaja dan Bangsawan


 Come lets talk about bisness..
 
 Dolomite, Lumina dll yang bakal memasuki gedong stor Tuan Techno
 
 We give u the best price maa..dont worry


 U oso can take what ever scrap that u want
(menyemak ada la..adoyaii)
 
 Sludge
 
 So Ibrahim, u can take over the sludge n make it to something bcoz u are R n D man



What else do u want,,just tell me,, but all in Ringgit Malaysia,,hahaha

 Aku dah bosan tunggu ayah,,,Jom main antu2 sbb sini manyakk antu..huhu

So , gitu la cerita nya bcoz RMP will be moving to Mariwasa Kuala Kangsar.Mereka tak berdaya nak mengemas n menyetor bahan seramik yang begitu banyak,,so Tuan Techno..ape lagi,,grab the opportunity le.

Ini lah saat-saat yang kami tunggu2kan..

Layann....
 
 Pencarian Nasi Dalca.com Kulim

 
 Tu dia....terletak antara Jalan Kulim ke Lunas
Jika dari Pekan Kulim selepas SMK Sultan Badlishah



Macam2 ada ..bukan nasi kandaq na..nasi Dalca..

Menu : Nasi Putih o Nasi Dalca, ayam Goreng,sutun goreng, Kurmak Kambing, ayam madu lagi dan lagi

Menurut Mamu n Mami yang berniaga disini tengahari adalah waktu puncak dan 10 periuk licin selesai menjelang jam 5 petang. Waktu buka 7.30 pagi,, n plis x yah la cari nasi lemak ke lontong..no no no no..only Nasi dalca ha..


On your mat..get set...go!

 Muka puas hati..hehe gerenti nak lagi



Mamu dan Angah sedang melayan pelanggan jauh dari KK
En Haron setia menemani mantan boss RMP nya

 
 Uiks...ada lagi....
 
 Toke Derian VS Toke Ceramic
 
 Derian Kampung Bukit Benggali
Walla..Marvelouss..
 
 Okeh Bang! Tenkiu...derian Abang Terbayekkk..Gerenti puas hati

Bagi mereka yang banyak duit o terlebih duit o nak buat pelaburan o sedang mencari2 tanah kedawung.
sila hubungi Toke Derian ini :
EN.FADHIL 013-5090410
KAMPUNG BUKIT BENGGALI, KEDAH


TANAH 1 EKAR TEPI JALAN
Rumah 1 buah dengan dusun buah-buahan Durian, Manggis, Mangga, Rambutan dll

HARGA : RM65 RIBU SAHAJA

Sekian Makacheh
^..^


9 comments:

  1. Dekni...tanah yang dimaksudkan tu di mana...heheh kalau kat kuala...cantik juga...

    ReplyDelete
  2. Uda~~

    Tanah itu di Kampung Bukit Benggali selepas exit tol Bandar Bharu,, belok ke kanan menghala kulim.

    Jika ada tanah berhampiran dengan plant braim di bendang kering dekni akan g taw uda. Kita wat perkampungan senindi situ..Uda wat Batik, braim seramik, dekni painting,,saper g nak join..hehe

    ReplyDelete
  3. Kalau Priscilla tuu bekas sales Franklin Mint...saya kenal dia sebab lama jugak berurusan dgnnya semasa beli wooden base dan juga buat bronze part untuk Franklin.

    Sekolah Sultan Badlishah tuu 10 minit saja dari rumah saya..Bapa saya sekolah kat situ TJ pun sekolah kat situ,another two brother and myself pun kat sekolah kat Sultan Badlishah.

    Sayang sekali Franklin dah tutup...
    Sejak saya sekolah rendah lagi...2 kali saya pergi lawatan ke kilang tersebut.Orang kampung saya ramai kerja kat situ...

    Kulim yg saya selalu saya ingati ialah bendang padi...dan hutan getah..nya tempat saya dan brader saya bertendang...
    Terima kasih kerana berkongsi pengalaman ini..

    ReplyDelete
  4. Taufik~~

    Betul apa yg u kata tu. Aruah Dato Megat beli kilang Franklin dengan nilaian juta rinngit,, n berakhir di tutup juga end of this november. Actually byk experience yg Braim gain masa jadi Manager di RMP.

    About Kulim,, i really love the town n the people's there.

    Orang2 Kedah merendah diri n tinggi budi bahasa,, makanan tak payah habaq la,, pi tang mana pun sedap belaka especially bihun sup n cucuq jagung. Semua tu da jadi kenangan.

    4 u n family,, 4 sure la akan simpan kenangan di SMK Sultan Badlishah as a Great school n Great teachers!!

    ReplyDelete
  5. Dekni...kalau di kedah jauh benar..heheh..kata suami uda...harga dah patut...sebab ada rumah dah kebun buah..

    ReplyDelete
  6. Uda~~
    T dekni tgok2kan tanah di Kuala. Pelan2 maa..mesti ada..

    ReplyDelete
  7. Sayang sekali...masa tuu kita tak ada connection.....2 3 tahun yg lalu saya teringin juga nak balik kampung for good.Connection saya dgn client di Euro dgn US tengah strong waktu tuu..tapi bila last year ekonomi...down.Kesan nya amat terasa
    sampai sekarang...
    Takpalah..tak ada rezeki

    ReplyDelete
  8. Taufik~~

    Masih ada ruang untuk semua itu. Life begins at fourthy. tq 4 reading my blog n teruslah ikuti jalan berliku ibrahimdon. Tiada perkataan mengalah bagi orang seni.Hidup Taufik untuk seni!!

    ReplyDelete
  9. Yg susah jadi peseni nii....konflik geloranya lebih...lebih drp action....
    sejak kerja dgn syarikat Jepun niii emosi dah lama saya tinggalkan..rasional sentiasa didahulukan...akibatnya..inovasi terasanya makin terhakis dan kering.
    Dah kurang sembang sembang seni.

    Apa-apa pun.....harap networking brader Lenon and all of us akan jadi semakin besar dan hebat!!!
    Hidup AD!!

    ReplyDelete