Monday, January 18, 2010

Penyeri petang



Aa..Aa..come here,, salam uncle n aunty,,

Hello,, which one is the father,,

Zaara : papa..papa cepat la sikit jalan

 
First time jumpa Kak Sal (Salmah Hashim AD82)

First time gak bertegur sapa, bersembang dengannya,, walhal kat AD dulu tak pernah tegur pun..tengok la muka skema dekni,, ala2 sesi suai kenal dengan kak Sal,, anyway Kak Sal buatkan I tersangat  selesa kerana senyuman mesranya itu,, sungguh manis..

 
Bro Addi,Braim Don, Kak Sal dan Aa
17 Januari 2010 5.30 petang
 
Jom2 kita jenjalan kampung,, boring la dok di gate cafe tu,, kl g banyak cafe canggih

Reunion ini sebenarnya tidak di rancang,, kebetulan bro Addi  n family balik Kedah menziarah family Kak sal yang sakit,, ondaway back to KL mereka dengan rendah hati sudi menziarahi adik bradik AD di Kuale ni,, adik...cewa..maceh2,, almaklumla..kami ni dok di cerok,, cam ala2 terharu la pulak apabila ada kengkawan AD yang sudi mencemar Duli ke mari. Ingat senang ke sengaja2 nak masuk tol exit Kuale semata2 nak makan laksa telor,,hee. Anyway tqvm to both of u untuk pertemuan di alam realiti ini.

Actually, haku pun tak pernah bertegur sapa apatah lagi nak bergebang dgn bro Addi ini. Semuanya bermula dengan Blog BUDAK AD82 (maceh to A. Shukri aka bro Lenon),, maka dari pertemuan Tuan Techno dengan bro Addi di open house Dato Bob maka melarat kepada sembang2 kosong haku ngan bro Addi di facebook. Masa kat AD dulu sepatah hapah pun kami tak pernah bercakap, begitu juga dengan Kak Sal,, tapi masa merubah segalanya,, terima kasih kepada Bro Lenon,, maka relevan lah dengan slogan visi misi blog itu mengeratkan Kasih Murni Budak AD.

Sebenarnya bukan mudah untuk mengembalikan pertautan tali persahabatan yang telah lama terpisah,, tapi da way bro Lenon mengendalikan Grup Blog yang ada,, membuatkan junior senior merasa selesa dan are welcome to the grup. Walau pun ada satu ketika haku baca dalam chat box bro Lenon cam dah letih nak menghup datekan berita2 terkini,, maklum lah,, masing2 bz dengan urusan hidup,, tapi realiti nya kita semua tau bahawasanya begitu ramai silent reader yang membaca dan mengikuti perkembangan semasa blog2 yang ada,, termasuklah.....anda yang sedang membaca bait2 perkataan i ini... betul tak....haaaa...ngaku je la...hee,, majoriti nya rajin membaca,, tapi nak menulis ala2 malas,, tapi i rasa kan,, at least si Silent reader ni apa lah salahnya beri komen2 pendek agar si penulis blog merasa di hargai dan menaikkan semangat kami untuk terussss menulis..tanya la si ASW tu,, makin semangat bila ramai yg sudi baca n sudi pula komen,, tak la kita rasa cam syok sendiri,, tak kisah la...yang penting di sini ialah untuk mendokumentasikan peristiwa dari hati agar menjadi kenang2an di masa akan datang.

Moh la kita layan pic....

 
Tuan Tanah Kedawung sedang menunjukkan kawasan jajahan beliau
 
Mummy...Aa nak tangkap burung boleh tak,,
 

 Bersembang dengan tiupan angin sepoi2 bahasa


Aa pandai ambik gambar la...

 
Zam,zam ala Kazam,, Well Mr Addi inilah Harta Karun Beta,,
 
This is what we call "Sludge"
 

Tip2 menjaga suami2 yang macho dan hensem,,cewa..tak de maknanyer,,hahaha

"Well, frankly speaking its not easy to marry an art people ,, becoz totally art man love seeing a beautiful things including people,, especially beautiful young girls!!" ....sapa tak sayang suami,,, sayang..
 
Bro Addi,, jom amik gambo kenangan,,
 
Tuan Techno...pesal silang tangan n tak peluk I,, tengok tu Addi peluk Kak Sal tau tak,,cepat2 bukak tangan u tu..pe la u ni..(....Zaara : Ala Mama cikgu ni kecoh la..Aa dah posing ni tau! ..)
 
Sweet Moment
Reunion AD82 n AD83
Tq Bro n Sis!
 
Princess Zaara buah hati Addi & Sal
 
Eh abang,, dia berkenan dgn I la..u nak baby girl tak..  :-)
WHat??with new mummy,, Sori naik Lori,,No way!! tunggu I mati dulu..hee..tu pun I akan datang n cekik u,,

 
 Addi : Bang,, mintak 1 lagi sudu bang,, saya nak makan dengan Aa


 Sweet Sal
Ok2 ondaway,, Laksa sedap ni,,

 
 Laksa telor goreng Kampung Bendang Kering, Sayong
Sekali cuba pasti nak lagi
 

Terima kasih kepada Addi Razmal & Salmah Hashim (AD82)
yang sudi untuk bertemu kami di Kuale..panjang umur berjumpa lagi,,Adios.

Kepada Tuan Puan yang sudi melayari N3 ini,, terima kasih dan segala gurauan senda dalam blog ini hanya lah untuk menghiburkan hati semata2, Bubye

21 comments:

  1. It is true that there is always a silent reader among us just as shy as all of us when meeting eye to eye.But then on a blog or facebook, we can freely give comment and must realise that we are here to make friends.Years ago we cross path each other at the same school without knowing that there is a system in the future that will bring us together....in cyber space we chat and feel connected.Probably there is a Quran or Hadis related to this matter...AD United!!!!

    ReplyDelete
  2. Taufiq,,tqvm to u coz 1 ketika dulu pun u adalah my silent reader :-).
    Tapi godaan seramik Techno membuatkan u ok da dgn i n braimdon.We really appreciate your friendship towards us though i reality kita tak pernah lagi bertemu,, so..apa kata,, sudi2kan la singgah di Kuale jika lalu lalang Highway Utara,, kecik mangkuk cendol, mangkuk laksa kami hulurkan :-)

    ReplyDelete
  3. ooo dear kak dekni, i love this entry. rasa terharu tengok kawan2 lama gader2. eventhough fa bukan budak AD, tapi bini budak AD, hehehe..

    cerita AD dan budak AD ni, selalu sangat Mr Atipo cerita. Sampai satu ketika, reunion AD81 dgn reunion SS dibuat one the same day (1st january 2009) but i decided to go to hubby punya reunion!

    on behalf of mr Atipo de Palma, fa jugak nak ucapkan tahniah pada Bro Lenon (AD82) and Bro Wajay (AD81) because of their initiatives.

    Atipo ada mention how he really berminat nak singgah kat tempat u all....tungguuuu yeee....kak Dekni.

    Tunggu kitorang TERJAH tempat you. (Siapkan je few kilos of rambutans...and petai kalau ada!) hehehehe....

    ReplyDelete
  4. i like the last photo..cantek!
    zara comelll..!
    laksa mkn dgn telur dadar ke?
    kat mana tu ya?

    ReplyDelete
  5. Fa n bro Atipo de Palma,, mai la jenjalan kuale jika ada kelapangan. nanti rambutan techno masak boleh la terjah,, harap2 masa tu da ada la tempat main pondok2 kat tengah bendang,, pulak tu musim padi masak,, adohai tersangat la kesyahduannya. nyway tqvm fa sbb tak jemu2 mai komen di blog akak ni eventhough kita tak pernah bertemu di alam realiti. Tgok gaya bahasa Fa ala2 gegila cam akak gak,, tu yg beh tu lalala~~ i like u,, :-)

    ReplyDelete
  6. Catz,, maceh singgah n komen2 plak tu. terharu I,, cewa,,
    memang la si Aa tu tersangat la kecomelannya. Last pic tu adalah di atas jambatan Kuala Kangsar waktu senja. Laksa Telor goreng tu adalah tersangat kesedapannya,, just nice..mai la sini kak bawa makan di kg Bendang Kering, Sayong, Kuala Kangsar. Perak.

    ReplyDelete
  7. Salam Dekni, Wa... ni rasa macam nak pi Kuale ni...

    To silent followers, salam everybody!

    ReplyDelete
  8. Salam Kak Eta,, tq for singgah n komen, Mai la jenjalan ke kuale ni,, cam2 ada,, tapi gaya2 org kampung je la..a ar,, salam jugak kat silent follower,, tks sis!

    ReplyDelete
  9. Laaaa..ini yg tak siooo teman nih..? Kateaaa nak pegi sekalii..!
    Alih2 ko pegi duluuu..ishkkk..?
    Aduisss.. tak patutt..tak patuttt..? ekekekeke..Yeop Bhahimmm..? adea senapang..?seronok nembak burung kat bendang tuh..wak- wak banyak tuu..pas tuh suruh Dekni masakk phuiss best tuu..Ishkk seronok betul nengok bendang tuu..lapang dadeeee..ekekeke..Bendang kat tempat teman dah abis ditanam kelapeaa sawitt..!

    ReplyDelete
  10. Akhirnya ngah telah pun memberi komen2 merapunya di sini,, tahniah kerana muka tidak malu lagi,, tuan badan yg jadi penyeri petang pun malu2 lagi nak komen di blog i ni,, tapi kita x kecik ati pun,, memang bahawasanya beliau adalah seorang yang pemalu.

    Datang je la ngah ke bendang teman,, jangan lupa bawak org rumah sekali,, sebab teman x sio ngah yg da ada mrs lawa nak test2 market lagi,,hahaha.

    ReplyDelete
  11. tahniah buat tuan tanah kedaung dan isteri....meriah dan hapening..

    ReplyDelete
  12. bro aris,, tmakaseh masih sudi singgah,, moh le ke kuale,, ambil angin baru

    ReplyDelete
  13. Dekni, terima kasih kerna melayan kak sal dan adi dengan begitu mesra sekali walaupun terdapat Aa yang "Mengerikan"....):

    Kalau mai KL singgah la kat rumah kite orang kat Melati Utama..

    ReplyDelete
  14. sama2 Kak sal,, cara layan org kampung la,, jika ada kekurangan kami mintak maaf sangat2. 1 thing i should tell u..everyday nama Aa dan pic2 nya selalu jadi tatapan kami di desktop rumah,, sikit2 Aa,, sikit2 Aa,, especially anak bujang i tu la,, kami rindu kat Aa,, she is so adorable,, ada masa dekni nak buat n3 khas untuk Aa,, harap Kak Sal tak kisah ye :-)

    ReplyDelete
  15. Dekni.....wwwaaa orang jauh dah sampai bendang kering...uda yang tak sampai lagi...hehehe seronok tengok pertemuan demi pertemuan di blog-blog kekawan...
    Dekni dont worry..memang ramai silent reader..cuma kita tak tau..teruskan antar entry yang bagus-bagus dan tak jemu dibaca...ok dear....bye

    ReplyDelete
  16. makaseh....kak sal sangat teruja dengan idea tu..sebab nak buat sendiri tak reti. nama jer tiap tiap hari pegang komputer tetapi bila mai bab bab blog ni hancur.. nak post komen ni pun tanya pak ngah waris...malu gitu

    ReplyDelete
  17. Uda antara yang x jemu singgah dan meninggalkan komen di blog dekni,, tmakase la banyak2,, terharu pun ada..memang ramai Silent reader di luar sana,, dekni sendiri pun ikut 2 blog dalam diam 1 ketika dulu,, tapi akhirnya x tahan hati jadi follower dan berhubung menerusi facebook,, walau hanya bersahabat di alam maya,, tetapi sungguh membahagiakan..to PFS6450 penulisan mu di setiap n3 sentiasa membuatkan akak tersenyum sendiri,, salam to all silent reader!

    ReplyDelete
  18. Kak Sal,, insyallah ondaway n3 Aa,, rindu kat baby yg menggerikan itu. n khas to Pak Ngah,, tima kaseh sudi singgah n komen merapu,, kerana ia menjadikan my page ceria dgn ayat yg ada2 je tu,, kepakaran ngah tu kena di bawa ke tengah ye kak sal,, buat in house training,, :-)

    ReplyDelete
  19. Buat InHouse Traninggg....??ekekek..baru bagi tau cam ner nak wat komen dah kira jadi Ceekguuu ke..?..Banyak lagii yg tak tahuuu..
    Nanti kalau silap ajooo..meletopp laptop ko orangg kan..naya akuu hehehe..?

    ReplyDelete
  20. Salam. Azni, you really explore Perak Darul Ridzuan. Speaking pun 'serope orang Kuale' dah..

    ReplyDelete
  21. a ar la zamri, udah dok lamer d c ni

    ReplyDelete